Bokåret 2017

post thumb
Bokåret 2017
by Lasse/ on 14 Dec 2017

Bokåret 2017

2017 lider mot sitt slut och vi har läst en hel del grymma böcker under året som gått. Vi kommer i denna artikel att berätta om vilka böcker som fått mest beröm och även några av våra personliga favoriter!

Årets mest lyssnade bok

Att läsa böcker känns för många väldigt passe, idag ökar lyssnandet av ljudböcker oerhört och det är just nu den största globala trenden inom i bokbranschen. I Sverige växte denna marknaden med 50% från första halvåret av 2017. Utvecklingen drivs främst på grund av tillgängligheten genom internet och smartphones vilket också gör att man kan kombinera lyssnandet med andra aktiviteter. Svenskar lyssnade under 2017 på över 10 miljoner timmar av olika ljudböcker. Den bok som folk lyssnade mest på var Camilla Läckbergs bok Häxan som användarna lyssnade totalt 600 000 timmar på. Hon blev även den mest lyssnade författaren under året och tätt efter henne kom Lars Kepler med Kaninjägaren och Jens Lapidius med boken Top Dogg.

Svenska författare toppar listorna

2017 var kanske inte böckernas bästa år men svenska författare har under 2017 toppat listorna och vi kan se en stadig trend över svenska författare som klamrar sig fast vid svenskarnas hjärta. Bland romanerna ser vi en blandning av svenska och internationella författare det är även kvinnor som står bakom flertalet av de mest lästa böckerna på topplistan. J.K Rowling är fortfarande en solklar favorit och hamnar fortfarande på listorna över mest lästa böcker, även fast hon inte släppt någon ny bok i år vilket är väldigt ovanligt. Svenska författare som Jens Lapidus, Camilla Läckberg, David Lagercrantz, Lars Kepler, Jan Gulliou, Jussi Adler-Olsen och norska författaren Jo Nesbo toppar de flesta svenska boklistorna.

Kommande böcker 2018

Vi vill med detta inlägg önska alla en god jul och gott nytt år och hoppas att vi under 2018 kommer att ha en hel del nya böcker att djupdyka i!