BIBLIOTEKSRELATERAT

Dessa magiska bibliotek

Det är knappast en överraskning att vi på Biblioteksrelaterat älskar allt som har med böcker att göra. Att läsa böcker är att resa genom olika tidsåldrar, uppleva varierande miljöer och lära känna nya karaktärer. När du läser en bok bjuds du med på en resa i fantasins värld. Vi har besökt många platser som finns med i böcker och lite särskilt intresserade är vi av de bibliotek som finns med i olika verk. Att kliva in på “bibblan”, oavsett var i världen det ligger, tycker vi är som att gå in i en annan värld.

Det fina med att gå till bibblan är inte bara den underbara miljön, utan även personalen som kan hjälpa till med lästips för både stora och små läsare.

Biblioteksrelaterat
Lästips

Hur många böcker kan man läsa på ett år?

Frågar du oss på Biblioteksrelaterat så är svaret att man kan aldrig läsa för många bra böcker. Det lilla kruxet är snarare att få tillgång till den tid som krävs för att läsa alla.

De som läser både snabbt och mycket kan utan problem läsa 4-5 böcker i veckan. Det fungerar kanske inte om alla böckerna är 600 – 700 sidor, men om de är lite mer normaltjocka så är det fullt möjligt. Vi tycker dock inte att mängden är det viktigaste utan att man läser.

VI TIPSAR OM ALLA TYPER AV BÖCKER!

Biblioteksrelaterat – bästa boktipsbloggen

Vi på Biblioteksrelaterat läser både fack- och skönlitteratur, men det blir lite mer av det sistnämnda. Vår målsättning är att vi ska tipsa om och recensera så många böcker vi bara hinner och orkar på bloggen, och inom alla tänkbara genrer.

Självklart läser och recenserar vi även ungdomsböcker. Vi börjar med barnböcker och kapitelböcker för de minsta för att sedan bege oss vidare mot ungdomsromaner och böcker för unga vuxna. En barn- eller ungdomsbok är riktigt bra först när den även flirtar med den vuxna publiken. Till syvende och sist är det ju ofta en vuxen som läser för ett barn.

Tips för att komma igång och börja läsa

Som vi har nämnt tidigare är bibliotek en bra början om du vill komma igång och läsa. Det spelar ingen roll om du lånar fysiska böcker, e-böcker eller ljudböcker, bibliotekspersonalen kan hjälpa dig att hitta en eller flera böcker som passar. Har du någon funktionsnedsättning kan du få hjälp med att skapa ett konto på Legimus och få tillgång till talböcker.

Vi på Biblioteksrelaterat hoppas att du kommer att bli en återvändande besökare till vår sajt och att du ska hitta massor av boktips här som intresserar dig. För vad kan vara bättre än att krypa upp i soffan med en filt en regnig dag eller kasta sig på rygg i hängmattan under äppelträdet och läsa en bra bok? Inget om du frågar oss.

Biblioteksrelaterat