För upptagen för att läsa böcker?

post thumb
Böcker
by Lasse/ on 18 Feb 2018

För upptagen för att läsa böcker?

Sitter du och tänker att du läser allt för lite böcker? Tro mig, du är inte ensam! De flesta av oss känner oss stressade i vardagen som det är och att inte hinna med läsning är inget ovanligt. I denna artikel kommer vi att berätta mer om hur du bäst hinner med att läsa böcker!

Välj din egentid

När du är barn och tonring verkar det som om du har all tid i världen att sitta och läsa en bra bok. Men när du kommer till universitetet och börjar axla vuxen livet byts läsning för njutning ut mot att läsa böcker för skolan och när man sedan kommer in i arbetslivet behöver man slappna av med tv, film eller Netflix. Enligt en undersökning som genomfördes i slutet av förra året var ”läs mer böcker” det femte vanligaste nyårsbeslutet i Storbritannien, men många säger fortfarande att de är ”för upptagna” att läsa.

För att hjälpa oss med att läsa mer läste vi en artikel med Lija Kresowaty som är chef för International Publishing på Bookchoice för att få tips för att hjälpa oss att släppa våra telefoner eller Netflix och hämta en bok.

• Använd teknik för att komplimentera din läsning. Teknik som används på rätt sätt kan faktiskt hjälpa dig att läsa mer.

• Hitta din idealiska läsningstid. Att läsa strax före sängen kan vara ett bra sätt att varva ner men om ögonlocken är hängande kan det vara dags att hitta ett annat utrymme på dagen att läsa.

• Lyssna på ljudböcker Över två tredjedelar av Svenskarna säger att de aldrig har provat en ljudbok och ändå säger många att de inte har tid att läsa. Du kan byta din podcast eller spellista du lyssnar på under din pendling för en ljudbok eftersom du inte behöver en plats eller fria händer.Kresowaty sa: ”Du kan också skära ner på din att göra-lista genom att samtidigt ta in en stor roman samtidigt som du kompletterar andra aktiviteter och sysslor, som att träna eller laga mat.”