Höstens kommande böcker – vi listar våra favoriter

post thumb
Kommande Böcker
by Lasse/ on 28 Sep 2021

Höstens kommande böcker – vi listar våra favoriter

Hösten är alltid en spännande tid för bokälskare. Höjdpunkten är bokmässan där det presenteras såväl nysläppta som kommande böcker. Det är en ypperlig chans att både se vad de stora förlagen presenterar för debutanter och etablerade författare, och en möjlighet att upptäcka mindre förlag och egenutgivare. Det finns väl ingen årstid som är så lämpad som hösten för att krypa upp i soffan med en bra bok.

I vanlig ordning delar vi även med oss av lästips på de böcker som har fångat vår uppmärksamhet lite extra. Det finns två författare som vi tycker är extra intressanta och vars böcker berör på djupet.

Jonas Gardell släpper nytt

Bokmässigt har det varit förhållandevis tyst från Jonas Gardell efter succén med trilogin ”Torka aldrig tårar utan handskar” och ”Till minne av en villkorslös kärlek”. I början av september släppte författaren den av många läsare efterlängtade boken ”Ett lyckligare år”.

Återigen skildrar Gardell homosexuellas kamp för rätten att få älska den man vill. Allt började med att filosofen Pontus Wikner skriver en text som låses in i en bläcklåda med krav att den ska förvaras på Uppsala Universitetsbibliotek i 50 år innan förseglingen får brytas.

Kommande böcker under hösten 2021

Det är inte bara Jonas Gardell som släpper nytt under hösten, han är i gott sällskap av många andra författare. Vi listar några av dem nedan:

• Tim: Biografin om Avicii av Måns Mosesson
• Renegades av Barack Obama och Bruce Springsteen
• Blickfångarna av Måns Kallentoft

Sista delen i Niklas Natt och Dags Bellman noir-trilogi

Den av de kommande böcker som vi kanske är allra mest spända på är den sista delen i Niklas Natt och Dags trilogi om 1790-talets Stockholm. Vi återvänder till 1795 när fattigdomen och misären var utbredd och ett liv inte var värt någonting.

Efter att ha läst 1793 och 1794 är vi bortskämda med ett magiskt vackert språk som skildrar de händelser som huvudpersonerna utsätts för. Det finns ingen anledning att tro att den avslutande delen inte kommer vara lika välskriven som de två första. Vi ser spänning fram emot upplösningen med Emil Winge, Mickel Cardell och Anna Stina Knapp.