Sommarens böcker 2021 – vi listar våra favoriter

post thumb
Sommarens Böcker 2021
by Lasse/ on 07 May 2021

Sommarens böcker 2021 – vi listar våra favoriter

Börjar din hög med olästa böcker bli lite tunn och behöver fyllas på inför den väntande semestern? Vi har gått igenom förlagens listor över sommarens böcker 2021 och vaskat fram de nyligen utgivna böcker som vi gillade bäst. Självklart har vi även tagit med efterlängtade fortsättningar som ingår i bokserier och böcker som har utgivningsdatum under senvåren.

För bokälskare börjar läsåret med bokrean i februari. Katalogerna är fullproppade av lästips och många köper på sig böcker för resten av året. För snabbläsare kan det bli klurigare att få böckerna att räcka och då är sommarens boksläpp nästa höjdpunkt.

Deckare, feel good och historiska romaner

Deckargenren är populär och det återspeglas inte minst i det stora antal kriminalromaner som släpps inför sommaren. Mats Strandbergs ”Konferensen” är en blodig thriller om den värsta teambuildingen som någonsin har genomförts. I samma kategori hittar vi Sofie Sarenbrants ”Skyddsängeln”. Den nionde boken om kriminalinspektör Emma Sköld.

Jenny Colgan tar oss återigen med till byn i de skotska högländerna och bjuder på feel good när sjuksköterskan Lissie och yrkesmilitären Cormacs vägar korsas. Kärlek är också ett tema i Maria Gustavsdotter serie om syskonen Morlandeus. ”Jonas bok” är seriens sjätte och sista bok.

Sommarens böcker 2021 – våra fem favoriter

Vi har läst massor av böcker och efter mycket diskuterande har vi lyckats enas om våra fem favoriter – utan inbördes ordning – bland våren och sommarens böcker.

• Shuggie Bain skriven av Douglas Stuart
• Sorgen lyckan livet skriven av Meg Mason
• Offergudar skriven av Agneta Arnesson Westerdahl
• Odins eld skriven av Elvira Birgitta Holm
• Paradis City skriven av Jens Lapidus

Ännu inte utgivna böcker som vi ser fram emot

Det är omöjligt att prata om sommarens böcker 2021 utan att blicka framåt mot det som kommer till hösten. Vi har med en blandning av glädje och förfasan läst Niklas Natt och Dags böcker 1793 och 1794 som utspelar sig i Bellmans Stockholm.

Den avslutande delen i Bellman-noir trilogin har föga förvånande fått titeln 1795. Återigen ger sig herrarna Cardell och Winge ut i ett rått och stinkande Stockholm för att nysta upp trådarna i två separata fall. Vi kan knappt bärga oss tills vi får lägga händerna på ett rykande färskt exemplar. Utgivningsdatum 15 september.