Äntligen

Äntligen
Kategorier: Tidningar
209 SEK
Mer Info!

Vem kan berätta om vardagens djupa lunk, om kärlekensmärkliga brutalitet och om längtan efter en förklaring avordet ‘därför’?
Svaret är, möjligen, Ulf Lundkvist, serietecknaren somskapade ett eget universum, Nollberga, gömt underen gigantisk ostkupa.
Men Ulf Lundkvist har också ritat och målat för ETCunder många sena nätter och i ljuset från de skummafotogenlamporna har berättelserna flödat.
Nu är det samlat i en enda bok.
Det är skratt och gråt och eftertanke.
Det är svartvita teckningar och stora färgmålningar.
Det är Ulf Lundkvist i sitt esse, helt enkelt.
Äntligen!

Ur Dala-Demokratens recension:
‘Ulf Lundkvist vassa satirbilder roar men är också djupt tankeväckande små berättelser.Han har ett alldeles eget personligt tilltal i sina satirbilder. Du känner genast igen hans smått burleska figurer. Gubbarna och gummorna har ofta stora röda vårtnäsor. Det rör sig om ömsom svartvita bilder, ömsom i färg. De olika figurerna har sina drömmar och erfarenheter av ett liv som hör det verkliga till.

I botten av berättelserna finns ofta en sotsvart sida men med hjälp av hisnande galghumor kan vi också skratta åt eländet. Som när maken kikar över tidningen vid frukostbordet och frågar sin fru: ‘Om jag skulle kila vidare skulle du bli lessen då? Och hon svarar: ‘Det vet du väl jag gråter ju för nästan ingenting!’
(…)
Ulf Lundkvist bör absolut presenteras och spridas i bokform. Den är passande att läsa och bläddra i om kvällarna. Jag garanterar att du somnar med ett leende på läpparna. Ulf Lundkvist är en god kamrat.’