Balladen Om Kalle Klick

Balladen Om Kalle Klick
Kategorier: Tidningar
192 SEK
Mer Info!

"... årets kanske viktigaste bok" - Svenska Dagbladet

"... en skrattspegel av medievärlden" - Dagens Nyheter

"... självbelåten skåpmat" - Expressen Kultur

"Totalt navelskåderi ..." - Aftonbladet Kultur

"Det är en ordentlig avklädning ... En satir som faktiskt är rolig.Jag har skrattat gott." - K Svensson

"Läser, skrattar och sätter många skratt i halsen." - Jan Scherman

"En fruktansvärt rolig bok!"- Johan Wanloo

_______

Vi har blivit totalt irrelevanta som nyhetsförmedlare. Vi är bara en enda stor klickfabrik.- Kalle "Klick" Westerdahl

I två decennier har Kalle "Klick" Westerdahl levererat texter åt en och samma kvällstidning. Med tiden har han utvecklats till ett amalgam av en journalists värsta egenskaper. Han är numera totalt samvetslös i jakten på den enda valuta som har något värde för honom: klicken.

Att läsarna rasar över Kalles kreativa rubriksättning bekommer honom inte. Men så tänjer han de moraliska gränserna på helt nya, oanadesätt - och då börjar cheferna bli ängsliga. Plötsligt är Kalles position på tidningen hotad.

Balladen om Kalle Klick är en underhållande svart satir som borrar sig rätt in i hjärtat på den tredje statsmakten. Sebastian Mattsson fångar den moderna tidningsredaktionen som vi aldrig tidigare sett den: en mer högljudd och cynisk värld än någonsin, där murvlarna ersatts av klickkåta skrivbordsjournalister som aldrig lämnar kontoret.

Sebastian Mattsson är född 1987 och uppvuxen i Ödsmål. Han har ett förflutet på Expressen, där han arbetade i åtta år och var en av de reportrar som drog in allra flest sidvisningar. Balladen om Kalle Klick är hans debut.