Charlie Blir En Mammut

Charlie Blir En Mammut
Kategorier: Litteratur
139 SEK
Mer Info!

Tredje fristående boken om Charlie är lika rolig som tidigare delar och tar upp det viktiga ämnet oro och ångest hos barn genom oslagbar humor och klockrena illustrationer av Sarah Horne.

Charlie McGuffin förvandlas fortfarande till djur när han blir ängslig och orolig och är tillbaka i den tredje och sista boken om sig själv. Den här gången ät något skumt är på gång i staden. Alla möjliga sorters djur försvinner från sina hem men ingen förstår var de tar vägen. Charlie och hans vänner ska gå till botten med mysteriet, och upptäcker att någon försöker sätta dit Charlie. Både för att avslöja hans hemliga förmåga OCH för hålla honom ansvarig för de försvunna djuren. Som om det inte vore nog är det jobbigt hemma, Charlies föräldrar bråkar hela tiden och ska skiljas. Ledsamheten och oron för framtiden gör att förvandlingar tilltar. Dessutom vill Charlie bjuda Flora på skoldansen, men dansen verkar bli hans fall. Det är då någon tänker avslöja honom som skurk och berätta hans hemlighet för alla. Går det att rida ut den här stormen?

Det är mycket uppsluppet, rak och tydlig handling. Charlie blir en mammut har ett lättsamt tonfall och fishumor med kvalitet. Sarah Hornes enkla svartvita illustrationer är uttrycksfulla. Fint översatt av Jan Risheden. Denna tredje del i serien har skärpa.
Staffan Engstrand, BTJ-häfte nr nr 21, 2020