Dödsbo

Dödsbo
Kategorier: Litteratur
149 SEK
Mer Info!

"Boken utspelar sig bara under en kort tid, men Öström lyckas verkligen få det att spraka av spänning ... en välskriven historia. Att slå följe med Nino och David är en mycket spännande upplevelse."
Jonna Fries, Smålandsposten

Vem är det som viskar om natten?

Nino och hennes mamma flyttar in i en gammal lägenhet. Ett dödsbo, säger mäklaren. Det betyder att alla möbler och saker ingår, inte att någon har dött där, förklarar mamma. Men Nino är inte så säker. Damen som tidigare bodde i deras lägenhet kanske dog på ett vårdhem, men vad är det för barnröster som viskar om nätterna? Var kommer alla kajor ifrån? Varför finns det en nästan osynlig dörr i vardagsrummet? Och varför är det så varmt?

Mia Öström har skrivit en rad böcker för barn och unga. I Dödsbo har hon samlat allt som hon själv tyckte om som barn: gamla hus, tornrum, gåtor och välbevarade hemligheter.

"Med enkla, träffsäkra bilder sätter Mia Öström stämningen, regnet slår mot rutan som tusentals små händer och ett mörker tjocknar till en svart gestalt. Det blir sällan otäckt på riktigt, men heller aldrig tråkigt. Om Dödsbo ska tvingas in i ett fack passar den perfekt i den gamla sjuttiotals­genren mysrysare."
Andreas Palmaer, Dagens Nyheter

"Dödsbo är en härlig spökhistoria, inte läskig men riktigt spännande. Det är välgjorda porträtt av såväl vuxna som barn och det finns ett släktskap med Maria Gripes sätt att berätta. ... Det här är roligt och skildrat med mycket värme."
Annika Lundeberg, BTJ

"Det är i många stycken en spännande berättelse, väl lämpad för barn i den så kallade slukaråldern."
Maria Nyström Krantz, Motala & Vadstena Tidning