Dödsdansen

Dödsdansen
Kategorier: Romaner, Deckare
289 SEK
Mer Info!

»Den här boken lever verkligen upp till förväntningarna. Åter en fullträff av Maria Grund.« Nisse Scherman, DAST Magazine 

»Med en stark intrig och en originell historia skakar Maria Grund om sina läsare. Hon har återigen skapat en oförglömlig deckare.« I min bokhylla 

»Maria Grund är en flyhänt skribent. Historien är full av vindlingar och den fina språkdräkten lyfter romanen.« Charlotte Lilja, BTJ

Det är sensommar på den ensliga ön utanför Sveriges ostkust när en ung man upptäcks irra omkring, naken och förvirrad, i en otillgänglig skog.
Sanna Berling kallas till platsen. Hon har precis återvänt till sitt arbete, nu som närpolis i en liten by, och vill aldrig mer arbeta med våldsbrott. Men när mannen visar sig vara svårt skadad och avlider på plats dras hon motvilligt in i ett nytt mordfall.
Utredningen hinner knappt börja innan nya mörka hemligheter stiger upp mot ytan. Bakom den lilla ortens fasad av lugn finns rädsla och misstro. Unga killar sparkar och slår varandra. Skogen är full av ögon och skuggor. Och ett gäng tonårsflickor tycks på ett märkligt sätt hålla den lilla byn i sitt grepp.
Sanna sveps in i mordutredningen tillsammans med sin kollega Eir Pedersen. Samtidigt hemsöks hon av dramatiska minnen från tre år tidigare, då en tonåring begick en serie våldsamma mord och sedan försvann spårlöst.

MARIA GRUND [f. 1975] är en svensk författare, bosatt på Gotland. Hennes första bok, Dödssynden [2020] vann Svenska Deckarakademins pris för Årets bästa debut, nominerades till årets deckardebut på både Crimetime Awards och Storytel Awards, och har dessutom gjort stor utlandssuccé och sålts till ett dussin länder. Dödsdansen är den andra boken i serien om poliserna Sanna Berling och Eir Pedersen.

»Maria Grund har en fantastisk känsla för att bygga upp ruggig stämning.« Fru E:s böcker 

»En otäck bladvändare som utvecklas till ett ruggigt mästerverk.« Dianas bokhylla 

»Med Dödsdansen visar Maria Grund att hon har en självklar plats inom deckareliten.« Fröken Millas känsla för böcker 

»Jag sträckläste den, helt förtrollad av språket och intrigen.« Kicki bokmal