Dubbelstöten

Dubbelstöten
Kategorier: Deckare
269 SEK
Mer Info!

Doktor Stensson är missnöjd med sitt nya liv i Schweiz och drömmer om att flytta tillbaka till Sverige.  Men efter dåliga guldaffärer och ett dyrt liv i det nya hemlandet har han inte tillräckliga medel för att bryta upp och återvända.
Men när han hör en bankman berätta att det fortfarande går att göra bra business i Sverige börjar en plan ta form. Han ska stjäla nobelpriset inte bara ett, utan två eller tre stycken och på så vis få ihop runt två miljoner kronor. Snabbt planeras en kupp, det som ska bli hans sista brott. Och det kan väl knappast gå fel med tanke på de intet ont anande myndigheterna?
Dubbelstöten från 1976 är uppföljaren till Tomas Arvidsson deckarklassiker Enkelstöten. Gunnar Stensson är tillbaka och planerar nya brott efter bankrånet, denna gång utan sin kompanjon, studierektorn Jan Bertilsson.

TOMAS ARVIDSSON, född 1941 i Älmhult och uppvuxen i Göteborg, är en svensk deckarförfattare. Mest känd är han för sina böcker om den kriminelle studierektorn Jan Bertilsson, som också spelades in som tre fristående TV-serier, med Björn Gustafson i huvudrollen. Dubbelstöten är den andra delen i Arvidssons storsäljande humoristiska kriminalserie.