Eremiten

Eremiten
Kategorier: Deckare
329 SEK
Mer Info!

Vinnaren av Glasnyckeln för bästa nordiska deckare 2015!


På en strand i turistmålet Fuerteventura står en helt ny bil. I baksätet ligger en kartong med en liten död pojke. Ingen saknar honom. 

Det sista Fuerteventura behöver är ett brutalt brottsfall som jagar iväg ännu fler turister från öns vindpinade stränder. Den lokala polisen försöker mörka händelsen, men den gamla eremiten Erhard vill inte släppa fallet. Han har för många år sedan brutit med fru och barn i Danmark och livnär sig nu som taxichaufför och tillfällig pianostämmare för öns få rika människor. 

Den döde pojken tvingar Erhard tillbaka till livet. Men vad kan en gammal man, en förlorare som vägrar att följa med i tiden och som inget vet om internet, mobiltelefoner och sociala medier göra för att lösa ett modernt mysterium med trådar som leder långt bortom Fuerteventura?  

Eremiten är en hårdkokt och hjärtskärande thriller med den mest överraskande detektiv man kan föreställa sig. Uppföljaren kommer 2017.

THOMAS RYDAHL föddes 1974 i Danmark och har studerat filosofi och psykologi. Han tog examen från Danish Academy of Writing 1999. Rydahl debuterade med Eremiten, som belönades med Glasnyckeln för bästa nordiska deckare 2015. Idén till serien föddes när Rydahl på familjesemester på Fuerteventura. 

"Gillar du Adler-Olsens Carl Mørck? Då kommer du att älska Erhard." Jenny Rydqvist, Sydsvenskan 

"Är överväldigad av Thomas Rydahls debut Eremiten. Inte konstigt att boken belönats med Glasnyckeln!" Per Schlingmann  

"Den är inte lik någon annan bok jag har läst." Bokparet  

"Ett fulländat verk." Weekendavisen