Ett vattentätt alibi

Ett vattentätt alibi
Kategorier: Ljudböcker
59 SEK
Mer Info!

Kriminalförfattaren Agatha Christie är världsberömd för sina böcker, vilka har sålts i mer än tre miljarder exemplar. Den femtonde september 2015 skulle hon ha fyllt 125 år, vilket firas stort i hela världen. Ett vattentätt alibi är hämtad ur novellsamlingen Par i brott (1929) och handlar om när Agatha Christies mindre kända deckarduo Tommy och Tuppence får det ovanliga uppdraget att vinna en vadslagning åt en klient. Novellen är nyöversatt av Helen Ljungmark.

Det är mycket enkelt , sa mr Montgomery Jones. Ni måste hålla på med sådana här saker hela tiden. Undersöka alibin och ta reda på var de brister. Åh ja ja visst , sa Tommy. Sådant gör vi ofta. Någon måste hjälpa mig med det , sa Montgomery Jones. Jag är inte duktig på sådana saker. Det enda ni behöver göra är att avslöja henne. Det här låter säkert väldigt barnsligt i era öron, men det betyder mycket för mig och jag är beredd att betala vad som helst. Det ordnar sig , sa Tuppence. Jag är säker på att mr Blunt är villig att åta sig ert fall. Absolut, absolut , sa Tommy. Ett uppfriskande fall, verkligen ett uppfriskande fall.

Ett vattentätt alibi är Novellix nr 67. Novellix ger ut noveller; nyskrivet och klassiker, en novell per bok. Novellerna finns i tre format - tryckt bok, e-bok och ljudbok. Du kan även prenumerera på dem. Läs mer på novellix.se