Färga garn och sticka : naturligt med växter, svampar, lavar och löss

Färga garn och sticka : naturligt med växter, svampar, lavar och löss
Kategorier: Tidningar
219 SEK
Mer Info!

Välkommen till en färgsprakande, inspirerande och praktisk handbok om att färga garn med färgämnen från naturen och sedan sticka riktigt härliga plagg med resultatet.

Författarna har grävt djupt i gamla växtfärgningsböcker, testat och sedan både vidareutvecklat traditionella recept och experimenterat fram nya. Målsättningen har varit att få så beständiga färger med så lite kemikalier som möjligt och samtidigt göra upp med fördomen att växtfärgning bara blir smutsgult! I den här boken samsas regnbågens alla färger.

Naturfärgning är en upplevelse med många dimensioner: färg, kemi, hantverk och att komma ut i naturen och lära känna sin flora och inte minst sticka med sitt färgade garn. Boken innehåller 30 grundrecept på färger från växter, lavar, svampar och löss, och massor av tips och idéer på hur man vidareutvecklar dem. Naturligtvis får läsaren också beskrivningar på ett antal färgstarka stickade plagg.

Författarna delar ett brinnande intresse för stickning och har färgat garn tillsammans under flera år. De har båda ateljéer på Konstepidemin i Göteborg. Anna Bauer har tidigare utkommit med böckerna Hönsestrik - A Love Story och Hönsestrik Forever.

'En grundlig och pedagogisk bok om hur man färgar garn ... cool design som vanligt när Anna Bauer är i farten.' Tidningen Stickat och sånt

'En inspirerande bok för den som är intresserad av att färga garn för hand och lära sig mer om hantverket från grunden. Betyg 4, mycket bra.' Bibliotekstjänst