Hjärtat Är Bedrägligast Av Allt

Hjärtat Är Bedrägligast Av Allt
Kategorier: Litteratur, Noveller
174 SEK
Mer Info!

Jeremiah är bara fyra år när hans riktiga mamma, artonåriga knarkaren Sarah, hämtar honom från fosterhemmet som han älskar. Trots att han gråter så att han kräks på socialtantens skor måste han följa med. En färd mot helvetet börjar. Hans liv blir vägkrogar och långtradarparkeringar där Sarah säljer sig för att få pengar till mat, sprit och droger. Hon klär ut honom till flicka och tvingar honom att snatta. Och steg för steg blir han som hon. Snart är våld, misshandel och sexuella övergrepp den enda form av beröring han känner till och förstår.

Hjärtat är bedrägligast av allt är en skakande, självupplevd berättelse om kärlekslöshet, misshandel, förnedring och störd sexualitet, om djup sorg och förlorad oskuld. Den amerikanska författaren J.T. LeRoy har här samlat ett antal självbiografiska berättelser. Med sitt passionerade, strama och säreget lyriska språk är LeRoys bok en både obehaglig och hjärtskärande läsning, och en som tveklöst etablerar honom bland de bästa unga författarna i Amerika.

J.T. LeRoy är 24 år gammal och föddes i West Virginia. I dag bor han i San Francisco.Hjärtat är bedrägligast av allt följer upp den hyllade debuten Sarah (2000) men skrevs i själva verket flera år tidigare.

Pressröster

»En fruktansvärd berättelse, omöjlig att värja sig mot om man inte stenhårt läser den som ett stycke fiktion och inget annat. Men genom en uppriktig ömsinthet i berättandet, inte minst inför modern Sarah, försätter LeRoy likafullt läsaren i samma osäkerhet han själv levde i som barn.«
Martin Aagård, Svenska Dagbladet

»Vetskapen om att det är en blott 16 år gammal författare som skrivit dessa, också berättartekniskt mycket skickliga noveller, får undertecknad att sälla sig till den flerstämmiga kör som lovsjunger LeRoys penna. Han är ett underbarn, i flera bemärkelser.«
Malin Leman, Hallands Nyheter