Hund Och Människa Emellan - Fakta, Erfarenhet, Samspel Och Kärlek - Fördjupa Relationen Med Din Fyrfota Vän

Hund Och Människa Emellan - Fakta, Erfarenhet, Samspel Och Kärlek - Fördjupa Relationen Med Din Fyrfota Vän
Kategorier: Tidningar
249 SEK
Mer Info!

Hund och människa emellan guidas vi i hundars egenskaper och beteenden på ett vetenskapligt men också mycket personligt sätt. Författarens egna erfarenheter, både i egenskap av hundägare och expert på beteenden och samspel mellan människa och hund, lyser igenom och gripande berättelser varvas med praktiska råd. 

Här får vi bland annat lära oss om: hundars förmågor och känslor, betydelsen av hundträning och hur det har förändrats över tid, antrozoologisk forskning och vad som egentligen utmärker en hund, läkande relationer och hundens betydelse bland annat i livets slutskede, hundledarskap och synen på det genom tiderna liksom frihet i vardagen och frågor som kan vi låta hunden vara en fri individ?

Boken vänder sig till alla hundägare, oavsett ras och hur länge man haft hund.

Om författaren: antrozoolog med fokus på hund och katt 
Therese Lilliesköld är föreläsare, författare konsult och antrozoolog specialiserad på beteenden hos framför allt hund och katt. Sedan 2014 har hon författat läro-medel i antrozoologi och hösten 2019 släpptes hennes faktabok Katt och människa emellan (Pug Förlag) som fått många fina recensioner. 2020 kom hon även med den självbiografiska boken När elefanter drömmer (Pug Förlag).

SAGT OM BOKEN:
"Therese ger råd, kastar ut frågeställningar och delar med sig av forskningskunskap. Det är en frikostig bok och den läckra layouten bjuder till läsning. () Grattis alla ni som har hela boken framför er."/ Tidningen Hundskyddet, utdrag ur recension Nr 4 2021

"En finstämd och personlig beskrivning av det viktiga relationella samspelet mellan våra hundar och oss människor. Glad att det kommer en bok som inte handlar om prestation utan tanke på vad hunden kanske uppskattar och inte uppskattar i det."/Lena Andersson, VD Hundens hus Sundsvall