Kajen I Ouistreham

Kajen I Ouistreham
Kategorier: Romaner, Deckare, Tidningar
183 SEK
Mer Info!

»Finanskrisen. Som alla pratade om men som ingen egentligen kunde sätta fingret på eller bedöma omfattningen av. ... Jag är journalist, och jag tyckte att jag stod inför en verklighet som jag inte kunde återge därför att jag inte längre fick något grepp om den. ... Jag beslöt mig för att ge mig av till en fransk stad som jag inte har några kopplingar till och söka jobb där anonymt. ... Jag hyrde ett möblerat rum. Jag behöll min identitet, mitt namn och mina papper, men jag anmälde mig som arbetslös med studentexamen som enda bagage. Jag hade beslutat att sätta stopp den dag då mitt experiment lyckades, det vill säga då jag erbjöds fast anställning. I den här boken berättar jag om vägen dit, en process på nästan sex månader, från februari till juli 2009. Namn på personer och företag har ändrats.»

Florence Aubenas, född 1961, är sedan 2012 journalist på den franska dagstidningen Le Monde. Hon har tidigare varit verksam på tidningarna Libération och Le Nouvel Observateur. Aubenas har gjort reportageresor till världens oroshärdar, bl.a. Irak, där hon 2005 kidnappades och hölls som gisslan i drygt fem månader.

»En klar 4:a. Läs den!»
Gomorron Sverige, SVT

»Kajen i Ouistreham är ett sällsynt fint reportage, skriven med sådan litterär lätthet att jag ibland undrar om jag läser en roman. Hon har absolut gehör.»
Expressen

»Hennes bok drabbar som en knytnäve mitt i veka livet.»
Tidningen Vi

»Med starkt patos ger hon en klar bild av sakernas upprörande tillstånd, i en bok lika drivet skriven som en lyckad deckare.»
Dagens Nyheter