Konsten Att Fotografera Fåglar Och Andra Djur - Version 2.0

Konsten Att Fotografera Fåglar Och Andra Djur - Version 2.0
Kategorier: Tidningar
669 SEK
Mer Info!

"Konsten att fotografera fåglar och andra djur. Version 2.0 ger en föredömlig genomgång av allt du kan tänkas vilja veta och även mycket du troligen inte hade en aning om att du kan behöva tänka på. Så mycket mer heltäckande än så här går det inte att skriva en bok om naturfoto." Erik Hansson, Natursidan

"Brutus Östling släpper boken Konsten att fotografera fåglar och andra djur (2.0). Här har han vänt på varenda sten och det är faktiskt en ultimat guide I nio kapitel betar Brutus pedagogisk och detaljerat igenom allt du behöver veta för att bli bättre på att fotografera fåglar och vilda djur. Det är frikostigt med detaljer och tips om allt från utrustning till kompositionslära. Det finns inte en enda sida i boken som inte har bilder och alla bilder har kommentarer och detaljerad teknisk data. Man får en uppfattning att Brutus verkligen kokat ner all sin erfarenhet i denna boken och att han vänt på varenda sten när han skrev den --- Jag ger starka köprekommendationer för den är verkligen fullmatad så oavsett om du är nybörjare eller proffs kommer du ha behållning av den." David Elmfeldt, Fotosidan.se

"Den nya boken är något så ovanligt som en inspirerande faktabok på 2,3 kg i stort coffetableformat med fantastiska helsidesbilder i makalöst bra tryck. Den är underbar att sitta och bläddra i bara för bildernas skull --- Det som skiljer boken från liknande handböcker är Östlings personliga och varma anslag. Jag gillar det! Han berättar för läsaren på ett mycket enkelt och levande sätt ... Den är tveklöst en av de allra bästa böckerna i ämnet!" Mikael Arinder, Anser (SKOF)

"Brutus måste trots hård konkurrens betraktas som nestorn inom fågelfoto i vårt land. Och han har så god hand med läsaren att boken utan svårighet kan läsas från pärm till pärm --- Det är några böcker sedan författaren och fotografen själv tog över ansvaret också för texten. Vilket han gör med den äran. Texten vandrar som en föreläsning med personliga kommentarer, den vindlar sig fram alldeles enkelt och lättbegripligt. Och framför allt vill jag framhäva dess entydiga pedagogiska ådra. Det känns som om allting blir så mycket lättare i Östlings goda sällskap." Torsten Green-Petersen, Vår fågelvärld

I detta nya mastodontverk i stort format delar Brutus Östling frikostigt med sig av allt man behöver veta för att kunna ta bättre natur-, djur- och fågelbilder. Här ges råd om vilken utrustning som passar bäst beroende på var huvudintresset ligger, hur du får skarpa bilder av svåra motiv som till exempel fåglar i flykt men också om hur du medvetet kan arbeta med oskärpa. Hur exponerar jag rätt? Hur komponerar jag en bild? Hur fotograferar jag landskap med stjärnhimmel? Brutus handgripliga råd och tankar kring fotograferingen i kombination med ett högklassigt bildmaterial med många exempel ger dig de svar du söker.

Den här gången har Brutus själv valt att ansvara för den grafiska formgivningen. De två kapitel som handlar om val av utrustning och grundläggande kamerainställningar är skrivna i samarbete med Christian Nilsson, som under femton år var tidningen FOTO:s ansvarige tekniska redaktör. Den kombinerade expertisen resulterar i en uppsjö av konkreta råd och värdefull information.

Brutus Östling, född 1958, slog igenom som fågelfotograf med debutboken Mellan vingspetsarna år 2005. Sedan dess har han givit ut elva fotoböcker av vilka flera blivit storsäljare och även utkommit i bl.a. USA och Storbritannien. Av en enig kritikerkår har han utnämnts till mästare och naturfotograf i världsklass. Fyra av hans böcker har utsetts till Årets Pandabok av Världsnaturfonden, WWF. 2009 vann han det prestigefyllda Augustpriset i fackboksklassen med Att överleva dagen tillsammans med textförfattaren Susanne Åkesson. Sedan 2011 skriver Brutus även texten till sina böcker. Såväl Bevingat (2015) som den förra boken Under Afrikas himlar (2018) valdes av WWF till de årens pandaböcker (bästa naturbok).

"Vi anbefaler denna boka varmt til alle naturfotografer som vil laere mer om fugle- och dyrefotografering. Ja, selv om du kan mye av dette, innbyr praktformatet likevel til kjøp. For du får masse praktfulle bilder på kjøpet og du vil se hvordan en svaert profilert fuglefotograf løser sine opgaver."  Natur og Foto (norsk fototidning för naturfotografi)