Lilla Chicago

Lilla Chicago
Kategorier: Romaner, Deckare
219 SEK
Mer Info!

Han växte upp i stadsdelen Gårdsten i nordöstra Göteborg. Tillsammans med sina barndomsvänner drogs han in i kriminalitet.

Det tajta gänget kallade sig för Vännerna och kom till att kallas senare för Gårdstensalliansen av media i kriget mot Bandidos. De skrämde bort Bandidos från området och hamnade sedan i en inbördes konflikt. En konflikt som ledde till ett krig som skördade människoliv.

Ali Khalil var centralfigur och ledare för en av grupperingarna som uppstod. Konflikten kulminerade i den uppmärksammade massakern på Vår krog och bar.

Själv hamnade Ali Khalil i Kumlaanstaltens bunker med Sveriges farligaste brottslingar, som den terrordömde Rakmat Akilov. 

Ali Khalil överlevde, har lämnat kriminaliteten och är nu redo att berätta i true crime-romanen Lilla Chicago. Om uppväxten och livet i Göteborgs kriminella miljö och gängkriget som till slut tvingade polisen att inleda en så kallad särskild händelse som annars används vid till exempel terrorhot. 

Författaren Stig Larsson har kallat Lilla Chicago för den blodigaste true crime-boken någonsin .

Cyril Hellman är författare, filmare och flerfaldigt prisbelönad journalist. Han har tidigare skrivit för dagstidningar som Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Sydsvenskan och Göteborgs posten samt magasin som Vice, ETC, Fokus och Café.

Ali Khalil är före detta ledare för det kriminella gänget Gårdstensalliansen/Vännerna.