Maktspelarna - Min Turné Med Den Svenska Överklassen

Maktspelarna - Min Turné Med Den Svenska Överklassen
Kategorier: Tidningar
269 SEK
Mer Info!

De är, eller har varit, skickliga skådespelare allesammans: Peter Wallenberg, Antonia Ax:son Johnson, Jan Stenbeck och Erik Penser, i likhet med flera andra multiförmögna svenskar. Under pressade förhållanden har de fått lära sig att bemästra publiken med framträdanden, där konsten att hålla masken är en nödvändig talang.
Maktspelarna är boken om hur skådespelen har regisserats och om hur en ny överklass befäste sina positioner i vårt land. Aktörerna har samtidigt haft en sak gemensamt: Rädslan för att allt en dag kan tas ifrån dem, vilket ger dramat en djupare relief. Att vara mycket förmögen har ofta gått hand i hand med en konstant oro hos våra huvudpersoner.  

BENGT ERICSON, en av Sveriges mest erfarna ekonomijournalister, har under en fyrtioårig skrivarkarriär träffat och intervjuat dem alla. Detta är hans berättelse från insidan. Ericson har varit ansvarig utgivare för Dagens Industri, chefredaktör för Veckans Affärer och mångårig korrespondent i London och New York. År 1991 tilldelades han Stora journalistpriset för sin grävar- och berättarförmåga.  

Pressröster om författarens tidigare böcker:  

"den viktigaste boken just nu. [...] lättsamt skrivet av en djupt insatt skribent  [...] Läs."
Nicklas Mattsson, Tidningen Entreprenören. Om Spekulanten

"Den nya överklassen är en enastående kartläggning och lättslukad presentation av ett girigt och profitmaximerat klassamhälle. [...] Roande, fascinerande, hårresande och upprörande läsning."
Lars Åbom, Östgöta-Correspondenten  

"Bengt Ericson tecknar i en underhållande ton en skrämmande bild av den nya politiska adel som har växt fram i Sverige och Europa."
Jimmy Vulovic, Borås Tidning, om Den härskande klassen