Mannen i vattnet

Mannen i vattnet
Kategorier: Tidningar
55 SEK
Mer Info!

'en inspirerad och njutbar roman' Aftonbladet

 

I swimmingpoolen vid industrimagnat Karl Svante Talbots villa på Djurgården hittas en man mördad. Är offret Talbot själv eller någon helt annan? Och varför är det så svårt till och med för kriminalpolisen att få tillgång till information om magnaten?
Kriminalpoliserna Håkansson och Magnusson från Mord på öppen gata tvingas under utredningen som följer nysta upp en rejält trasslig härva av svartsjuka, lojalitetskonflikter och pengahunger.

Mannen i vattnet är en klassisk polisdeckare som utspelar sig i ett fiktivt 40-tals-Stockholm, ett Stockholm så som det kunde ha sett ut om tjugotalets byggplaner hade genomförts, med art deco-skyskrapor längs Sveavägen.

Det här är andra delen i kriminalserien Stockholm noir. Del ett i serien, Mord på öppen gata, nominerades hösten 2019 till Crimetime Awards debutantpris.

MIKAEL FUCHS bor i Stockholm. Han är författare, tecknare, jurist - förhoppningsvis i den ordningen - och har uppdrag som illustratör i böcker och tidningar i flera länder. Tidigare har Mikael även arbetat som manusförfattare och var finalist i Hollywood Screenplay Contest med två filmmanus samma år.

'Stockholmaren Fuchs är jurist och illustratör, mensiktar på att ett författarskap. Den ambitionen skahan inte ge upp de härböckerna är något av detbästa jag läst hittills i år.'
C. Lundh, Mariestads-Tidningen