Människornas jord : roman

Människornas jord : roman
Kategorier: Romaner
192 SEK
Mer Info!


‘Asiens främsta kandidat till Nobelpriset’
Time

Minke är en javanesisk pojke som växer upp i 1890-talets Indonesien. Han kommer från en förnäm javanesisk släkt och rör sig hemtamt bland de holländska kolonisatörerna. När han en dag blir våldsamt förälskad i den vackra Annelies, dotter till en holländsk affärsman och hans javanesiska konkubin, blir det början till ett uppvaknande.

Människornas jord är en gripande kärlekshistoria och på samma gång en komplex berättelse om en ung mans utveckling och uppvaknade i ett land präglat av kolonialt förtryck. Berättelsen är den första i en serie romaner kallad Burukvartetten som tillsammans beskriver Indonesiens moderna historia.

Pramoedya Ananta Toer, född 1925, är utan tvekan en av Indonesiens främsta författare och har skrivit ett trettiotal böcker. Han har jämförts med realistiska berättare som Dickens och Dostojevskij.

‘Det finns knappast någon som kan mäta sig med Pramoedya Ananta Toer i Sydostasien. Få är så betydelsefulla, har en sådan inblick, ett sådant skarpsinne och en så storslagen kraft i sin skenbart enkla prosa.’
The Independent