Mitt liv som råtta

Mitt liv som råtta
Kategorier: Tidningar
213 SEK
Mer Info!

Ny roman av en av vår tids största författare!

I Mitt liv som råtta får vi möta Violet Rue Kerrigan som tolv år gammal får veta att hennes två äldre bröder har begått ett rasistiskt mord på en afroamerikansk skolkamrat. När Violet gör det rätta och berättar om mordet, och bröderna grips och döms, blir hon utfryst av sin familj. I en rad starka tillbakablickar får läsaren följa Violets resa, från älskad minsting i en syskonskara om sju, till utstött av föräldrar, syskon och församling. Gång på gång frågar hon sig: Vad är viktigast, att vara lojal mot familjen eller mot samvetet? Och kan man göra det rätta, men ändå bittert ångra det? Ensam i världen tvingas hon bryta sig fri från sina föreställningar om vad en familj är vem hon är och hitta sin egen väg.

'En oerhört skicklig beskrivning av människor och deras handlande. Boken håller läsaren andlös.'

Betyg 5/5 BTJ-häftet nr 22, 2019. Lektör: Inger Ulfstedt-Fjellsson

'Att Joyce Carol Oates inte skulle få Nobelpriset nästa år eller nästa igen eller vilket annat år som helst är en omöjlig tanke.'

- Tidningen Boken

'Joyce Carol Oates är en av de främsta kandidaterna till titeln Den Stora Amerikanska Romanförfattaren.'

- The Times

***

Joyce Carol Oates, född 1938 i staten New York, är en av USA:s verkligt betydande författare. Oates har sedan debuten 1963 publicerat ett stort antal romaner, flera novellsamlingar, skådespel, essäer, poesi och kritik. Framför allt inom prosan har Oates utmärkt sig som en av de största inom den samtida amerikanska litteraturen och hon har tilldelats en rad utmärkelser och priser, samt nominerats till Pulitzerpriset. Romanen Blondenominerades till National Book Award, och bästsäljaren Fallen tilldelades Prix Femina 2005. Oates är verksam vid Princeton University och har varit medlem av American Academy of Arts and Letters sedan 1978.