Penna, Papper, Panik

Penna, Papper, Panik
Kategorier: Litteratur
99 SEK
Mer Info!

Klass 1A ska ha vernissage i klassrummet. Alla föräldrar ska komma och titta på klassens teckningar. Franz älskar att rita och sätter genast igång. Hans bilder kommer att hänga överallt. Men så säger fröken Tina att barnen ska skriva också. Då blir Melvin glad. Men fras skriver ingenting. Vad ska föräldrarna säga?

Penna, papper, panik är den fjärde delen i Pernilla Gesén och Jeanette Mildes lättlästa serie Kompisböckerna fartfyllda och färgstarka berättelser för nybörjarläsarna, med mycket igenkänning i både text och bild. I varje bok får vi lära känna eleverna i klassen bättre och denna gång är det Franz och Melvin som står i fokus.

“Både Geséns inkännande text och Mildes uttrycksfulla och många gånger suggestiva bilder bidrar till en mycket bra bok om barns behov av uttryck, förståelse och beröm för det de faktiskt åstadkommer. För att de är de och gör så gott de kan."
Annakarin Lindberg, BTJ häfte nr 14

“En verkligt komplex historia på lika litet utrymme presenteras av Pernilla Gesén i fjärde delen av serien om klass 1A, Penna, papper, panik. Här vädras inte bara sådant som prestation och självförtroende i förhållande till att kunna rita och skriva, utan också hur vänskap kan krackelera på en sekund när pressen blir för hård. Gesén är djärv när hon även vågar skildra föräldrars höga krav och klumpiga attityd till prestationer, och låter fröken sätta mamma och pappa rejält på plats under klassens vernissage. Bra gjort, fröken Tina."
Stina Nylén, Göteborgs-Posten