Please Kill Me - Den Ocensurerade Historien Om Punken

Please Kill Me - Den Ocensurerade Historien Om Punken
Kategorier: Biografier
259 SEK
Mer Info!

»Den bästa bok som skrivits om punkhistorien.« | JAN GRADVALL

»En av de bästa rockböcker som någonsin skrivits.« | TIME OUT

»Ingen bok serverar en mustigare version av punkens födelse i New York Berättelser om sex, droger och musik som får en att önska att man varit där.« | ROLLING STONE


Årets böcker, Mikael R Karlssons, Borås TidningPlease Kill Me är den definitiva dokumentationen av den uppkäftigaste, mest respektlösa, vanvördigaste, mest nihilistiska av poprörelser. Detta är rannsakningen av - och hyllningen till - punken, från dess rötter under de sista dagarna av Andy Warhols konstnärliga välde och rockscenen vars epicentrum var klubbarna CBGB och Max s Kansas City i New York, fram till dess sista suck på åttiotalets kommersiella rockarena.
Iggy Pop, Danny Fields, Dee Dee and Joey Ramone, Malcolm McLaren, Jim Carroll, samt en rad andra legendariska artister och personligheter bidrar här med sina röster. Vi möter band som Ramones, MC 5, Patti Smith, Television, Blondie och Sex Pistols. Boken är skriven av dem som var där när det hände, ja, skapade rörelsen från första början.
Please Kill Me - den ocensurerade historien om punken [Please Kill Me - The Uncensored Oral History of Punk, 1996] är en rockboksklassiker, en bok som i hög grad påverkat hur rockdokumentärer och -biografier görs och skrivs. I svensk översättning av Dan Andersson.

LEGS MCNEIL [f. 1956] är en amerikansk musikjournalist och författare. Legendarisk som en av grundarna av Punk Magazine [1976 -79], tidskriften som myntade själva begreppet »punk«. Det var McNeil själv som en gång föreslog ordet. Hans spalt i New York-tidskriften Vice har hundratusentals läsare varje vecka.

GILLIAN MCCAIN [f. 1966] är en kanadensisk författare och poet. Hon har tillsammans med Legs McNeil skrivit flera innovativa dokumentära böcker. Please Kill Me - den ocensurerade historien om punken har kallats den bäst säljande punkboken i historien.

»Gör för Ramones vad lärjungarna gjorde för Jesus.« |L. A. WEEKLY

»Den här boken berättar hur det verkligen var. Det är den första boken som gör det. | WILLIAM S. BURROUGHS

»Är man det minsta fascinerad av kombinationen sex, droger och rock n roll är nyutgåvan av klassikern Please kill me, som utgavs första gången 1996, en smått bisarr, men rakt igenom hypnotiserande måsteläsning.« | VESNA PREKOPIC, ARBETET

»Nyfikenheten tar över. Sida upp och sida där några av de mest tongivande freaksen i rockhistorien berättar om varandra äcklar mig lika mycket som det fascinerar mig. De sista fyrahundra sidorna slukar jag, övertygad om att det faktiskt är klassisk rockhistoria jag läser... Jag kapitulerar.« | MIKAEL R. KARLSSON, BORÅS TIDNING