Ryska Dockor

Ryska Dockor
Kategorier: Romaner
69 SEK
Mer Info!

Fristående uppföljare till Skönhetens väg

I KRIG OCH KÄRLEK

Första världskriget tvingar Eliza och Sofija att leva åtskilda på var sin sida Atlanten, men de nära vännerna skriver till varandra varje dag.

Medan Sofija gömmer sig i familjens sommarpalats för att undkomma upprorsmakarna som vill störta den ryska aristokratin, kämpar Eliza för de nödställda flyktingar som lyckats ta sig till New York.

Men den ryska landsbygden är inte den trygga plats som Sofijas familj hade hoppats på. Dessutom visar det sig att barnflickan Varinka är i klorna på en av de mest hänsynslösa bolsjevikerna. När breven slutar komma från Sofija tar Eliza saken i egna händer, samtidigt som Sofija inte skyr några medel för att rädda sina älskade.  

RYSKA DOCKOR är en berättelse om starka kvinnor, stark vänskap och den oövervinneliga styrka som uppstår när liv står på spel. Boken bygger på verklighetens Eliza Ferriday, mamma till Caroline Ferriday vars heroiska insatser under andra världskriget trollbundit mer än 1,5 miljoner läsare i Skönhetens väg.

MARTHA HALL KELLY slog igenom med den internationella bästsäljaren Skönhetens väg som sålt mer än 50 000 exemplar bara i Sverige. Hon har gjort sig ett namn genom sin förmåga att levandegöra äldre epoker och ge ett lika spännande som välbehövligt kvinnligt perspektiv på vår historia. Under de tio år hon ägnade åt att göra research inför debutromanen kom hon över mycket material och häpnadsväckande uppgifter om huvudpersonen Caroline Ferridays mamma, Eliza, som hon nu omsatt till en ny fängslande berättelse. I Ryska dockor skildrar hon historien som leder fram till den förra boken. Serien har fått en trogen läsarkrets som nu längtar efter den tredje boken om historiska kvinnors avgörande livsverk och förmåga att inspirera kommande generationer.

En charmig och alltigenom levande historisk roman. People

Episk ... väcker till liv och belyser de otaliga berättelser om kvinnor och familjer som inte befunnit sig på krigsfronten men ändå fått sina liv förändrade i grunden. Booklist (Starred review)

Språket är rikt och levande med många tidsenliga detaljer ... En nyanserad berättelse om kvinnors styrka. Kirkus review

Boken är, som sin föregångare, inspirerad av verkliga händelser och lika väl researchad. Det är en anmärkningsvärd historia som ännu en gång befäster den styrka som kvinnor bär på. PopSugar

Ryska dockor är inte bara en lysande historisk berättelse, utan en kärlekssång till alla de sätt varpå vår vänskap kan bära oss genom de allra värsta tiderna. Lisa Wingate, författare till Innan ni tog oss  

Du kommer att vilja rekommendera den här boken för alla du känner. Shelf Awarness

Tre okuvliga kvinnor som levandegör en skrämmande tid i historien. Publishers Weekly