'Jag sträckläste Arashs makalöst gripande och roliga bok', Fredrik Wikingsson.
'Det finns böcker jag skulle önska att alla läser. Det här är en sådan bok (...) En oemotståndlig bok, varm, rolig och tankeväckande', Ingalill Mosander.
'Vilken underbar bok. Så mycket värme, humor och klokskap rolig men också smärtsam när jag ser oss genom deras blick', Amelia Adamo.
'Boken är hisnande, hjärteknipande, dråplig och ögonöppnande', Pernilla Ericson, Aftonbladet.
'En underfundig ögonöppnare (...) Man skrattar åt absurditeter och rörs till tårar ', M-Magasin
'... Den är så rolig', Tara.
Filmrättigheterna köpta av Filip och Fredrik!
När Arash och hans familj kommer till Sverige från krigets Iran i mitten av 80-talet är pappa Jamshid bestämd att de genast ska bli så svenska som möjligt, så snabbt det bara går.
Det är dock allt annat än lätt. Deras nya land väcker huvudbry i en mängd svåra frågor.
Är skidsemester ett tvång?
Hur många godisbitar äter ett svenskt barn, utslaget per dag?
Och varför kan man ta upp samma fyra ämnen på varenda middag under ett helt års tid utan att någonsin motta en avvikande åsikt?
Sverigevänner : Historien om hur pappa och jag försökte bli svenskast på Tjörn är den otroligt roliga och gripande berättelsen om hur två generationer av en familj tillsammans och på varsitt håll försöker anpassa sig till ett ibland svårbegripligt samhälle. Den bitterljuva berättelsen bygger både på Arash Sanaris egna och faderns dagboksanteckningar från den första tiden i Sverige. De perspektiv läsaren får på Sverige är både intressanta och väldigt roliga.