Tao Erikssons Sexliv

Tao Erikssons Sexliv
Kategorier: Litteratur, Romaner
149 SEK
Mer Info!

Sexualitetens och erotikens brännande koreografi är föremål för Tao Erikssons nervösa experiment. Inget han gör syns vara vad han föreställer sig som det normala. Å andra sidan skymtar allt tydligare för honom att i erotiken kanske det inte finns något normalt.

Under hans uppväxt tar den sig olika uttryck men upphör aldrig att vara besynnerlig - på hur oskyldiga sätt det än må visa sig. Ett slags lösning på Taos delikata dilemma erbjuder sig slutligen.

Boken har, trots sitt stillsamma tonfall, en märklig förmåga att uppröra mången läsare. En recensent tyckte att det var för lite sex, medan en annan kallade boken en öppen och mycket naken beskrivning av pojkars rädslor och hemliga rum.

Vad denna roman berättar om manlig sexualitet är fjärran från den norm som annars tycks råda, och kanske är just det allra mest tabu - att visa hur svår och komplicerad åtrån är också för det kön som förr kallades det starkare.

Stefan Stenudd, född 1954 i Stockholm, numera boende i Malmö, är författare, frilansjournalist och instruktör i den fridsamma japanska kampkonsten aikido. Han är också idéhistoriker, med skapelsemyter som sitt forskningsfält. Förutom sina svenska böckerna har han skrivit ett antal romaner och fackböcker på engelska.

En ny och annorlunda vinkling på mannens mytomspunna sexualitet. Det är en både poetisk och inlevelsefull skildring av en ynglings erotiska uppvaknande. (---) Just fram­hävan­det av den manliga svagheten är den stora behållningen i Stenudds bok. / Göran Persson, NST

En öppen och mycket naken beskrivning av pojkars rädslor och hemliga rum. / Jon Voss, Reporter (QX)

Tao Erikssons kompasslösa exkursion i vuxenlivet är närgånget och träffsäkert skildrat. På ett sätt också allmängiltigt, men ändå högst personligt. / Ronny Olovsson, NSD