Tore bland Afrikas djur

Tore bland Afrikas djur
Kategorier: Tidningar
121 SEK
Mer Info!

Tore är på semester i Afrika och ger sig ut på savannen för att leta rätt på en handväska som aporna har stulit från hans mamma. Där träffar han massajflickan Ama som hjälper honom att leta. Alla djur kan tala med Ama, men inte bara det, de kan sjunga också. Och det svänger skönt!

Tillsammans med Tore och Ama får du möta många färgstarka figurer. Lejonungarna, aporna, Elle elefant, Raffe giraff, Lena hyena, och Farbror flodhäst är några av dem. Sångtexterna berättar på ett roligt sätt om djurens egenskaper.

Utöver CD-skivan innehåller boxen en liten bok på 24 sidor med foton, illustrationer, och sångtexter med rörelser till.

Röster om Tore bland Afrikas djur

“Äntligen barnmusik som även jag kan njuta av. Och det går hem. Min 5 åriga dotter kan varenda låt utantill” Tobias Basilius, tvåbarnspappa“Det här tar barnen på allvar, pedagogiskt och humoristiskt på samma gång”.
Gunnel Holmqvist, BVC-sjuksköterska“Jag tycker Elle-ellefant är bäst för den är så rolig att dansa till” Sverker 6 årHög klass på musik, texter och illustrationer, barnkultur när den är som bäst.
Ingrid Printz, Länskulturchef

Vill du tjuvkika i boken? Klicka här!

Föräldrar och barn - januari 2011
‘Tore bland Afrikas djur av Pelle Höglund och Johan Sundström är en superskön, svängig musiksaga som nominerades till en grammis 201l i kategorin Årets barnalbum. Skivan kommer i ett paket som också innehåller en bok med låttexter. foton. illustrationer och rörelser. Beställ den på nyasagor.se, det är inte bara dina barn som kommer att skaka rumpan!’
Fontini Katrou
Redaktör


Bibliotekstjänst - mars 2011
‘Sammantaget är detta en lyckad debut och de svängiga låtarna kommer säkert att gå hem hos barnen. Musiksagan passar för förskolebarn från fyra år och kan även användas i pedagogiska sammanhang om djur och natur’.
Anna Wilner
Lektör Bibliotekstjänst


Vi föräldrar - maj 2011
‘TORE BLAND AFRIKAS DJUR Pelle Höglund m fl (Nyasagor.se)
När Tore är i Afrika på semester snor några apor mammas handväska. Massajflickan Ama, som kan prata med djuren, hjälper Tore att gå på väskjakt ute på savannen. Den här mysiga musiksagan väcker barnens intresse för Afrikas kultur på ett självklart sätt. Varje djur presenteras i sin egen låt, och den rikt illustrerade textboken med rörelseinstruktioner gör lyssnandet till en helhetsupplevelse. Sedan är det bara att koka en stor gryta djungelgröt som avslutning.’
Jesper Almén

Tidningen Förskolan nr 6 - 2011
Svängig musik om vilda djur
Tore bland Afrikas djur är en musiksaga i bokformat med illustrationer, foton, en karta över Tanzania, låttexter och lite rörelseförslag. Framför allt ingår en musik-cd med sagan berättad och sångerna framförda. Sagan handlar om pojken Tore so