Under Ytan

Under Ytan
Kategorier: Deckare
139 SEK
Mer Info!

Ny omskakande thriller av författaren till succédebuten Bränd himmel som sålt 50.000 ex i Sverige

»Mångbottnad skildring av segregation, kulturkrockar och komplicerade relationer. En djup deckare som lämnar ett avtryck utöver det vanliga.« Johanna Wistedt, Amelia

Vännerna Noah och Abdi har alltid gått sida vid sida. En sen natt, när Noah hittas flytande och medvetslös i en kanal, förändras allt. Vad som först tycks vara ett skämt som gått snett förvandlas till öppen strid. Noah är född i Storbritannien. Abdi är flykting från Somalia. Och Bristol håller på att kollapsa av sociala spänningar.
Polisen Jim Clemo vill försäkra sig om att Noah - som befinner sig i koma - verkligen råkat ut för en olycka. Men Abdi vägrar berätta vad som har hänt. När kriminalreportern Emma Zhang, som också är Jim Clemos före detta älskare, söker upp Noahs föräldrar flyter också stadens rasism upp till ytan.
Två familjer slåss nu för sina söner - och för sanningen. Ingen av dem förstår ännu hur långt de kommer att gå, vilka demoner de kommer att konfrontera och vilken smärta de ska utstå.
I svensk översättning av Åsa Brolin.

GILLY MACMILLAN är en brittisk kriminalförfattare som fick sitt stora internationella genombrott med debuten Bränd himmel, som har sålt över 50.000 exemplar bara i Sverige. Gilly Macmillan bor i Bristol i England. Under ytan är den andra, helt fristående delen i serien om Jim Clemo.

»Den bästa deckare jag läst i år.« Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet, om Bränd himmel

»Extremt spännande och njutbar läsning.« Shari Lapena

»En fantastisk, djupt fängslande thriller.« Sunday Mirror