UppfinnarJohanna & skrämselmaskinen

UppfinnarJohanna & skrämselmaskinen
Kategorier: Tidningar
139 SEK
Mer Info!

Åh! Johanna blir så arg! Vadå för liten för att vara med?
Hon bestämmer sig för att uppfinna en skrämselmaskin.
En maskin som ska få tyst på alla taskmörtar och
du får inte va' med - typer .


Det här är den andra boken om UppfinnarJohanna, som nu kommer i en efterlängtad nyutgåva. I serien finns också Här kommer UppfinnarJohanna! och Full fart, UppfinnarJohanna! samt pysselboken Greja och rita med UppfinnarJohanna.


OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 och Stenbecksstipendiet för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. Boken är tryckt i vår geografiska närhet på miljöcertifierat papper och tryckeri.


Sagt om boken:

Lovisa Lesse [fångar] barnets kokande ilska med förbluffande exakthet och skapar därmed brännande igenkänning och identifikation.

 

Jonna Fries, Tidningen Kulturen


Den lite kaxiga, uppfinningsrika Johanna är en mycket bra förebild för både pojkar och flickor. De stereotypa könsperspektiven är avskalade och kvar finns en berättelse för barn. Dottern identifierar sig med Johanna och tycker om att känna sig modig och smart.

Lyrans Noblesser


Det här är en bok som många små uppfinnare kan känna igen sig i. Men det är också en bok som handlar om hur det känns att inte få vara med. Fast historien bjuder även på roliga stunder och i slutet håller syskonen ihop. Olika förlag har specialiserat sig på att ge ut böcker som motverkar klassiska könsroller. Det märks även i denna bok om starka Johanna som vägrar ge sig.

Bokhunger