Var Är Vi? - Middagsspel

Var Är Vi? - Middagsspel
Kategorier: Tidningar
199 SEK
Mer Info!

Var är vi? Ja, den frågan är central i detta spel som gör nedslag i massor av olika orter och städer världen över. Fem ledtrådar i fallande svårighetsgrad hjälper dig att komma fram till svaret. Ju tidigare du lyckas klura ut var vi befinner oss, desto mer poäng får du. Efter att stadens namn avslöjats har du dessutom chans till ytterligare poäng i de följdfrågor som ställs.

Ett roligt och allmänbildande frågespel som tar dig och dina medspelare jorden runt på ett ögonblick!

Innehåll: 96 spelkort, 665 frågor
Storlek: 110 x 110 x 40 mm
Ålder: Från 12 år
Serie: Middagsspel
Artnr: 9789188985392

Spelet är tryckt på miljömärkt papper (FSC).
Frakten från tryckeriet är klimatkompenserad.
Nicotext planterar ett träd för varje sålt spel. 

Recensioner
"Nya resespelet 'Var är vi?' är enkelt, genialt och tillgängligt för alla. Bonus? Minimalt antal regler! (...) Destinationerna varierar, allt från städer i Sverige, Europa och andra platser av den här planeten. Fin variation med andra ord. (...) Det tar inte heller någon nämnvärt plats så det fungerar utmärkt att ta med i väskan på väg till jul- eller nyårsfesten."
Bloggaren Daniel Rydén på sin blogg Flying Dryden, 20 december 2022
"Riktigt roligt, särskilt för den som gillar 'På spåret' och frågesport."
Betyg: 4/5
Ulricehamns tidning, 10 december 2022

"Frågespelet är väldigt roligt och lärorikt. Tycker man om 'På spåret'-konceptet kommer man tycka om det här." 
Betyg: 5/6 
Nya Wermlands-Tidning, 6 december 2022 

"Kul, lärorikt och lätt att ta med på resan eller middagen." 
Betyg: 3/5 
Lokaltidningen, 5 december 2022 

"Ett klassiskt frågespel med enkla regler, och som funkar bra för både ungdomar och äldre." 
Betyg: 5/5
HÖGSTA BETYG! 

Västerbottens-Kuriren, 3 december 2022 

"För dig som känner till äventyrarens Phileas Fogg resa jorden runt på 80 dagar som skildras i Jules Vernes 1800-talsroman så kan du i detta frågespel uppnå samma upplevelse på en kvart. För dig som gillar 'På spåret' eller aldrig fick tågluffa för dina föräldrar får här chansen att bli både allmänbildad och berest." 
Betyg: 3/5 
Västerbottens Folkblad, 2 december 2022 

"Vi spelar i tre lag med två personer i varje och kommer fram till att det är mycket roligare än att tävla individuellt. Ett riktigt kul spel där alla runt bordet bidrar med olika typer av kunskaper och får chans att briljera på sitt håll."
Betyg: 4/5 
Expressen, 2 december 2022 

"Ett spel som inte tar så mycket plats och dessutom är lätt att komma igång med känns som ett bra upplägg inför en spelkväll. (...) Frågorna låg på en bra nivå, ibland kunde någon svaret (eller valde att chansa) redan på fempoängaren och någon gång hände det att alla gick bet även efter att alla fem ledtrådar hade blivit upplästa. (...) Sammanfattningsvis är 'Var är vi?' ett allmänbildande frågespel som går snabbt och lätt att spela och vi kommer garanterat att plocka fram det igen." 
Betyg: 4,5/5 
Tidningen Västsverige, 1 december 2022

"Längtar du efter resten av världen efter pandemin? Ja, då passar det här spelet dig. Det var roligt, enkelt och grymt allmänbildande. Vi spelar gärna igen!" 
Betyg: 4/5 
Borås tidning, 25 november 2022

"Fem frågor om en plats i fallande svårighetsgrad, lite som 'På spåret'. Efter att alla svarat och rätt svar avslöjas följer två frågor om platsen. 95 olika resmål, många av dem i Sverige. (...) Väldigt allmänbildande för alla åldrar." 
Betyg: 4/5 
Tidningen 7, 24 november 2022

"I det här frågespelet får vi 'besöka' städer och orter jorden runt. (...) Ett trevligt sällskapsspel med klar inspiration av 'På spåret'."
Betyg: 3/5
Tidningen Dagen, 24 november 2022

"Kul. Roligt. Gillade det. Lite klurigt. Smidigt format, lätt att ta med. Allmänbildande."
Betyg: 3/5
Göteborgs-Posten, 23 november 2022

"Nu kan du leka På spåret hemma med lika svåra ledtrådar som i programmet och två följdfrågor på varje stad. (...) Välskrivet och utmanande!" 
Betyg: 4/5 
Piteå-Tidningen, 19 november 2022