Vietnams Historia

Vietnams Historia
Kategorier: Tidningar
239 SEK
Mer Info!

Den första boken på svenska om ett av de intressantaste länderna i Sydostasien

Det här är en synnerligen imponerande bok. Informationstät men inte överlastad. Läsaren flyter igenom boken utan problem. Tidningen Ångermanland

Suverän Vietnambok Ett gediget, balanserat och heltäckande arbete. Smålänningen

Vietnams historia är den första boken på svenska som skildrar landets hela historia det är en mängd växlande öden som sträcker sig över nästan tretusen år.

Boken inleds med de halvmytiska vietnamesiska rikena under det första årtusendet f.Kr, fortsätter med det kinesiska herraväldet under medeltiden, fram till 1800-talet, då den franska koloniseringen och utsugningspolitiken tog fart.

Under 1900-talet växte sig den vietnamesiska nationalismen stark och landets historia kännetecknades av inre och yttre strider som kulminerade i det blodiga Vietnamkriget. Ett krig som gjorde det lilla asiatiska landet världsberömt för sin kamp mot den amerikanska supermakten.

Skildringen avslutas med en beskrivning av dagens dynamiska och snabbt förändrade samhälle. Det vackra och närmast mytiska Vietnam har på 2000-talet blivit ett nytt, hett turistmål.

Vietnams historia sammanfattar på ett lättillgängligt sätt de senaste forskningsresultaten om landets brokiga historia. Författaren behandlar inte Vietnam som en isolerad företeelse i historien utan sätter in landet i dess sydostasiatiska och globalhistoriska sammanhang.

Hans Hägerdal är fil. dr i historia och arbetar sedan år 2000 som lektor vid Växjö universitet. Han har gjort flera längre resor i Sydostasien och är en Sveriges främsta kännare av Vietnams historia.

Obs! Detta är en uppdaterad utgåva av titeln, som sträcker sig ända fram till dagens händelser i landet (år 2017).