Inga Utvägar

Inga Utvägar
Kategorier: Romaner, Deckare
269 SEK
Mer Info!

En sensommarkväll blir Fikret brutalt avrättad utanför en cementfabrik i Borlänge. Det blir startskottet på en gansteruppgörelse som snabbt eskalerar till ett fullskaligt gängkrig mellan unga, vilsna män.

Adam Meijer, som motvilligt tar över ledarrollen efter Fikret i bostadsområdet Tjärna Ängar, försöker både hämnas hans död och försvara gängets position i den kriminella världen.

Men allt går åt helvete, och när polisen inleder en specialoperation i förorterna för att komma åt ledarna dras snaran åt allt hårdare.

Inga utvägar är en hisnande spänningsroman om unga män som växer upp i ett utsatt område när det brinner som mest. Om deras ambitioner att nå högst upp i den kriminella hierarkin men också om meningen med livet och det samvetskrig som en gangster tvingas leva med. 

ZANA KAYA, född 1997, är uppvuxen i bostadsområdet Tjärna Ängar i Borlänge, vilket inspirerat hans konstnärliga uttryck. Tidigt engagerade han sig i förortsdebatten, inom frågor om inkludering och levnadsstandard. I debuten Inga utvägar skildrar han livet som nätverkskriminell och ung förortsbo. 

en mycket läsvärd roman om en sorglig realitet för många.
Nils Ahnlund, BTJ